سبد خرید 0

فضای ذخیره‌سازی ابری چیست و چه مزایا و کاربردهایی دارد؟

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست اخبار | چهارشنبه 29 فروردین 1403 در 13:55 | نظرات کاربران ( 0 )

فضای ذخیره‌سازی ابری (Cloud Storage)، یک روش ذخیره‌سازی اطلاعات است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا داده‌ها و فایل‌های خود را در مکانی خارج از حافظه‌های فیزیکی  و در سرورهای راه دور ذخیره کنند. کاربران می‌تواننداز طریق یک شبکه –معمولن اینترنت- به اطلاعات‌شان در فضای ذخیره‌سازی ابری، دسترسی داشته باشند و آن‌ها را نگهداری، مدیریت و پشتیبان‌گیری کنند.

در این مطلب، ابتدا به‌طور کامل توضیح می‌دهیم که فضای ذخیره‌سازی ابری چیست و سپس به بررسی کاربردها، مزایا، معایب و انواع روش‌های ذخیره‌سازی ابری می‌پردازیم. در ادامه همراه ما باشید.

 

فضای ذخیره‌سازی ابری چیست و چگونه کار می‌کند؟

فضای ذخیره‌سازی ابری، یک سرویس بر پایه‌ی رایانش ابری است که کاربران می‌توانند داده‌ها و اطلاعات‌شان را در فضایی مجازی (به اصطلاح ابر) و خارج از سخت‌افزارهای شخصی، ذخیره کنند و به‌وسیله اینترنت، در هر زمان و از هر مکانی به اطلاعات‌شان دسترسی داشته باشند. فضای ذخیره‌سازی ابری -برای ذخیره‌ی فیزیکی داده‌ها- از مراکز داده با سرورهای کامپیوتری عظیم استفاده می‌کند و سپس از طریق وب و به‌شکل آنلاین، اطلاعات را در دسترس کاربران قرار می‌دهد. کاربران می‌توانند محتوای خود را از راه دور آپلود کنند، آن‌ها را ذخیره و هنگام نیاز، اطلاعات‌شان را بازیابی کنند.

فضای ذخیره‌سازی ابری، از سرورهای سخت‌افزاری که در مراکز داده‌ و در نقاط مختلف جغرافیایی واقع شده‌اند، برای ذخیره و نگهداری داده‌ها استفاده می‌کند. هنگامی که شما فایل‌هایتان را در رایانه ذخیره می‌کنید، فایل‌ها روی هارد دیسک رایانه ذخیره می‌شوند. اما در فضای ذخیره‌سازی ابری، فایل‌های شما از طریق اینترنت به یک سرور، ارسال و در آن‌جا ذخیره می‌شوند. شما  تا زمانی‌که به اینترنت دسترسی دارید (و سرویس ابری از دستگاه شما پشتیبانی می‌کند)، می‌توانید از هر مکان و در هر دستگاهی به فایل‌های خود دسترسی داشته باشید؛ به بیان دیگر، فضای ذخیره‌سازی ابری، مانند داشتن یک هارد دیسک مجازی است که می‌توانید از هرکجا و در هر زمان که بخواهید، به آن دسترسی داشته باشید.

 

انواع فضای ذخیره‌سازی ابری

فضای ذخیره‌سازی ابری، انواع مختلفی دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

ذخیره‌سازی ابری عمومی Public Cloud storage

دسترسی کاربران به فضای ذخیره‌سازی ابری عمومی، از طریق اینترنت است. این مدل از فضای ابری، به‌وسیله‌ی ارایه‌دهنده‌ی سرویس، میزبانی می‌شود و کاربر یا شرکت، نیازی به مدیریت و نگهداری سیستم ذخیره‌سازی ندارند. در ذخیره‌سازی ابری عمومی، شما می‌توانید از طریق دستگاه‌های مختلف (کامپیوتر، لپ‌تاپ یا گوشی هوشمند) به داده‌ها و اطلاعات‌تان، دسترسی داشته باشید. ذخیره‌سازی ابری عمومی، مقیاس‌پذیری بالایی دارد، مقرون‌به‌صرفه و مطمین است و نظارتی یکپارچه را ارایه می‌دهد.

 

ذخیره‌سازی ابری خصوصی Private Cloud Storage

فضای ابری خصوصی، که ذخیره‌سازی ابری سازمانی یا داخلی نیز شناخته می‌شود، حریم اختصاصی‌تری را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد. به این شکل که داده‌ها در «اینترانت» شرکت یا سازمان ذخیره و به‌وسیله‌ی فایروال خود شرکت، محافظت می‌شوند.

این نوع فضای ابری، گزینه‌ی‌ مناسبی برای سازمان‌ها و شرکت‌هایی است که امنیت اطلاعات و داده‌ها، برایشان حساسیت بسیاری دارد. باید بدانید که فضای ذخیره‌سازی ابری خصوصی، هزینه‌ی نگهداری و به‌روز‌رسانی بالایی دارد؛ چون مدیریت آن برعهده‌ی شرکت میزبان است.

 

ذخیره‌سازی ابری ترکیبی Hybrid Cloud Storage

ذخیره‌سازی ابری ترکیبی، ویژگی ابرهای خصوصی و عمومی را ترکیب کرده و به سازمان‌ها اجازه می‌دهد که انتخاب کنند داده‌ها در کدام ابر ذخیره شوند. در یک فضای ابری ترکیبی، داده‌های حساس و مهم را می‌توان در ابر خصوصی ذخیره کرد و وظایف مربوط به پردازش اطلاعات را به ابر عمومی اختصاص داد. فضای ذخیره‌سازی ابری هیبریدی؛ مقرون‌به‌صرفه است، سفارشی‌سازی آسانی دارد و امکان کنترل بیش‌تری به کاربر می‌دهد.

 

انواع روش‌های ذخیره‌سازی ابری

به‌شکل کلی، ۳ نوع ذخیره‌سازی ابری وجود دارد که عبارت‌اند از:

ذخیره‌سازی بلوکیBlock Storage

ذخیره‌سازی بلوکی این امکان را فراهم می‌کند تا داده‌ها را در حجم‌های بزرگی به نام «بلوک»، ذخیره و سازمان‌دهی کنید. هر بلوک، با یک شناسه‌ی منحصربه‌فرد مرتبط است و روی یکی از درایوهای ذخیره‌سازی سیستم قرار می‌گیرد؛ به بیان دیگر، هر بلوک مانند یک هارد دیسک جداگانه عمل می‌کند. ذخیره‌سازی بلوکی، سریع و کارآمد است و در انتقال داده‌های حجیم، بسیار قدرتمند عمل می‌کند.

ذخیره‌سازی فایلی File Storage

در ذخیره‌سازی فایلی، داده‌ها در قالب فایل و درون پوشه‌ها و دایرکتوری‌های اصلی و فرعی ذخیره می‌شوند؛ دقیقن مانند نحوه‌ی ذخیره‌سازی داده‌ها در رایانه‌های شخصی و گوشی‌های هوشمند. در روش ذخیره‌سازی فایلی، داده‌ها فرمت خود را حفظ می‌کنند و برای دسترسی مجدد به آن‌ها باید مسیر رسیدن‌شان را بدانید. دسترسی و بازیابی داده‌ها در روش ذخیره‌سازی فایلی، آسان‌تر است و به همین دلیل، معمولن برای توسعه‌ی پلتفرم‌ها، دایرکتوری خانه (Home directory) و ذخیره‌سازی فایل‌های صوتی و ویدیویی استفاده می‌شود.

ذخیره‌سازی مبتنی‌بر شی Object Storage

در این روش ذخیره‌سازی، هر Object شامل داده‌های درون یک فایل، ابر-داده‌های مرتبط با آن و شناسه است. برای بازیابی داده‌ها، کاربر شناسه را به سیستم می‌دهد و هویت همه‌ی داده‌ها و ابر-داده‌ها برای تضمین امنیت بررسی می‌شود. سیستم‌های ذخیره‌سازی مبتنی‌بر شی، اجازه می‌دهند تا ابر-داده‌ها سفارشی شوند و این می‌تواند دسترسی و تحلیل داده‌ها را ساده‌تر کند. با ذخیره‌سازی شی، داده‌ها را می‌توان در قالب اصلی خود و با مقیاس‌پذیری بسیار بالا ذخیره کرد.

 

مزایا و کاربردهای فضای ذخیره‌سازی ابری

فضای ذخیره‌سازی ابری، مزایا و کاربردهای بسیاری دارد که برخی از مهم‌ترین‌ها عبارت‌اند از:

دسترسی آسان:

در فضای ذخیره‌سازی ابری، دیگر محدودیت‌های دسترسی فیزیکی به اطلاعات مطرح نیست و شما می‌توانید هر زمان و از هر مکان با استفاده از یک دستگاه هوشمند و اتصال به اینترنت، به اطلاعات و فایل‌هایتان دسترسی داشته باشید.

مقیاس‌پذیری سریع:

 مزیت اصلی ذخیره‌سازی ابری این است که می‌توانید منابع جدید را تنها با چند کلیک ساده، بدون نیاز به زیرساخت‌های اضافی تهیه کنید.

افزونگی برای پشتیبان‌گیری:

افزونگی داده‌ها (یعنی تکرار همان داده‌ها در سرورهای مختلف)، برای یک سازوکار پشتیبان‌گیری موثر ضروری است. ذخیره‌سازی ابری تضمین می‌کند که داده‌های شما هنگام وقوع بلایای طبیعی، تصادف یا حمله‌ی سایبری، ایمن نگه‌داشته می‌شوند.

صرفه‌جویی در هزینه‌ها:

در بلندمدت، ذخیره‌سازی ابری می‌تواند به‌میزان بالایی در هزینه‌های تجهیزات سخت‌افزاری، امکانات ذخیره‌سازی، منبع تغذیه و پرسنل، صرفه‌جویی کند.

امکان مدیریت از راه دور:

 فضای ذخیره‌سازی ابری،  با امکان دسترسی  و مدیریت اطلاعات از راه دور،  راه را برای مدیریت تیم‌های داخلی شرکت هموار می‌کند.

مقرون‌به‌صرفه:

 در سرویس فضای ابری، شما به‌میزان نیازتان از فضای ذخیره‌سازی، هزینه پرداخت می‌کنید و با چند کلیک ساده می‌توانید حجم دلخواه‌تان را افزایش یا کاهش دهید.

 

معایب فضای ذخیره‌سازی ابری

در حالی‌که استفاده از فضای ذخیره‌سازی ابری، مزایای بسیاری به‌همراه دارد، چالش‌ها و معایبی نیز دارد؛ برای مثال، چون فضای ابری عمومی، بین چندین کاربر به‌اشتراک گذاشته می‌شود، احتمال آسیب‌پذیری افزایش پیدا می‌کند. البته می‌توانید با انتخاب یک سرویس‌دهنده‌ی فضای ابری ایرانی مطمین که موارد امنیتی متعددی، مانند رکورد SPF  را ارا‌یه می‌دهد، خیال‌تان را آسوده کنید.

 

چگونه و در کجا می‌توان از فضای ذخیره‌سازی ابری استفاده کرد؟

فضای ذخیره‌سازی ابری، راهکاری جذاب و مقرون‌به‌صرفه است؛ به‌ویژه در مواردی که نیازمند حجم بالا برای ذخیره‌سازی داده‌ها یا به‌روزرسانی‌های متعدد هستند. برای مثال، پروژه‌های کلان داده (Big Data)، نیازمند فضای ذخیره‌سازی در مقیاس‌ بزرگ، مقرون‌به‌صرفه، همواره در دسترس و ایمن هستند. یا تست و توسعه‌ی نرم‌افزارها، فرآیندی است که معمولن نیازمند فضای ذخیره‌سازی جداگانه، مستقل و تکراری است. فضای ابری، تمامی این موارد را تامین می‌کند.

پشتیبان‌گیری و بازیابی اطلاعات، بخش مهمی از فرآیند محافظت از اطلاعات است که عمومن نیازمند فضای ذخیره‌سازی با حجم بالاست. فضای ذخیره‌سازی ابری، این امکان را فراهم می‌کند تا حجم بالایی از داده‌ها را برای طولانی‌مدت و با هزینه‌ی کم‌تر، نگهداری کنید.

 

جمع‌بندی:

با افزایش روزافزون حجم داده‌ها، نیاز افراد و شرکت‌ها به ذخیره‌سازی و مدیریت  هوشمندانه‌ی اطلاعات‌شان، بیش‌تر شده‌است؛ فضای ذخیره‌سازی ابری، راهکاری مناسب برای رفع این نیاز است.

فضای ابری، به‌سرعت در حال تبدیل شدن به گزینه‌ی اول شرکت‌ها و سازمان‌ها برای ذخیره‌سازی اطلاعات است. طبق آمار؛ ۳۰ درصد از کل داده‌های شرکت‌ها در سال ۲۰۱۵ در فضای ابری ذخیره شد که این میزان در سال ۲۰۲۰، به ۵۰ درصد افزایش یافت.

نقش ارایه‌دهنده‌ی سرویس فضای ابری، در تامین یک فضای ابری امن، سریع و بدون دغدغه، انکارناپذیر است. سرویس فضای ابری آروان arvancloud.ir امکان بهره‌مندی از فضای ابری امن و سریع را با چند کلیک ساده، فراهم کرده‌است. شما می‎توانید بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای، این سرویس ابری را تست کرده و با آگاهی خرید کنید.

ارسال نظر
نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
فضای ذخیره‌سازی ابری چیست و چه مزایا و کاربردهایی دارد؟ بهترین برند اسپیکر بلوتوثی معرفی سری لپ تاپ های ارزان و محبوب X515 ایسوس کاربرد سرور مجازی لینوکسی برای سایت فروشگاهی اپ استور با درآمد ۳ میلیارد دلاری در ماه دسامبر رکوردشکنی کرد اموزش استتار خود در تلگرام اپل‌واچ در سنجش ضربان قلب احتمال معرفی گوشی‌های جدید نوکیا در MWC 2017 ویژگی دوربین LG V20 که از آنها بی‌خبر هستید چه آیفون‌ها و آیپدهایی را می‌توان به iOS 10 بروزرسانی کرد بهترین تراشه های تلفن‌های هوشمند کدامند؟ آیفون 7 کی معرفی میشود؟ سونی اکسپریا ایکس پرفورمنس در برابر لنوو موتو زد فورس اندروید 7 با کدام گوشی ها همراه خواهد شد ؟ رونمایی سامسونگ از نسل چهارم هاردهای جامد V-NAND با ظرفیت 32 ترابایت انتشار رندرهای تازه از V20 که پرچمدار آتی ال جی را به تصویر می کشند گلکسی نوت 7 سامسونگ بهترین نمایشگر را در بین گوشی های هوشمند دارد آیفون 7 پلاس در یک نسخه با دوربین دوگانه عرضه می‌شود یک گوشی ناشناخته از سونی گواهی FCC را دریافت کرد تصویری از جیلبریک آی او اس 9.3.4 منتشر شد
برگشت به بالا
همیشه اولین نفر باشید! از تخفیف ها و جدیدترین کالاهای نشت آپ باخبر شوید.
نمایش همه
علاقه مندی ها ()